De Drone Cup Special rocks

Speciaal onderwijs

TECHNIEK & DRONES IN DE KLAS

Aan de slag met drones! Super gaaf!

De Drone Cup Special is een innovatieve lesmodule voor het speciaal onderwijs. In deze module laten professionele leerkrachten de leerlingen kennismaken met de wereld van de drones.  Wij inspireren leerlingen rondom technische vaardigheden door ze uit te dagen zelf bijzondere drone race obstakels te ontwerpen en te bouwen en te leren vliegen met drones. We gaan daarbij te werk volgens de internationaal erkende design thinking methode, waardoor de vaardigheden van creatief denken en handelen verder worden ontwikkeld. Leren door zelf te ervaren en te doen. Dat is onze passie. 

Ga met je klas en school aan de slag met drones. Je leert niet alleen vliegen met de (mini)drone of met de programmeerbare drone. Ook leer je alles over de geschiedenis van de drones en je gaat samen met je klasgenoten door het gebruik van denktechnieken nadenken over super leuke drone race obstakels. Die drone race obstakels ga je gebruiken om doorheen te vliegen in een super vette drone race finale op je eigen school.

En vooraf trainen we de juffen en meesters tijdens de masterclass leren innoveren. Hierin leggen we uit hoe innoveren in je hersens werkt, we geven een doorkijk naar de wereld van (over)morgen en het belang van innovatief vermogen (zelfredzaamheid) in een steeds sneller veranderende samenleving. En we geven je tools en technieken die je in al je lessen kan gebruiken. En natuurlijk leer je ook zelf vliegen met een drone!

Zet je leerlingen aan de slag met drones! Het zelf maken van obstakels voor een echte drone race is niet alleen leuk maar ook super leerzaam.

Onderwijscentrum Leijpark

DE DRONe CUp special schoolfinale

8 verschillende scholen uit het hele land

Drone Cup Special Landelijke finale

De Drone Cup Special ook bij jou op school?

4 + 4 =