Keuzemodules

Naast onze leerlijn drones “Drone Cup Finals” bieden wij ook keuzemodules voor het voortgezet onderwijs aan. In deze keuzemodules ontwikkelen leerlingen kennis en vaardigheden die ze nodig hebben voor een vervolgstudie en persoonlijke groei. De twee keuzemodules die wij aanbieden zijn ‘Dronetechniek 1’ en ‘Organiseer je eigen drone-race’

meer weten?

Klik op de button voor meer informatie

Dronetechniek 1

In deze keuzemodule verdiepen leerlingen zich in de techniek van drones. Ze leren wat de onderdelen zijn van een drone en hoe deze werken. Ook hebben ze kennis van de regelgeving en kunnen ze een vluchtplan maken en uitvoeren. Het heldere werkboek waar de leerlingen mee aan de slag gaan biedt een goede balans tussen theorie en praktijk. Om de keuzemodule gaaf af te sluiten werken de leerlingen aan een eindopdracht in samenwerking met de ANWB!
De keuzemodule bestaat uit:
Good to know:

Ook meedoen met jouw school?

Vraag een informatiepakket aan of schrijf je in voor onze gratis informatiesessies en maak kennis met ons lesmateriaal voor het VO.

Organiseer je eigen drone race

In deze keuzemodule gaan de leerlingen aan de slag met het organiseren van een eigen drone-race. De leerlingen weten wat er voor nodig is om een evenement als een drone-race van begin tot het eind te organiseren. Ze gaan aan de slag met vergunningen, kostenposten, begroting, veiligheidsmaatregelen en nog veel meer. Stap voor stap organiseren ze deze drone-race op school! Leerlingen ervaren zelf hoe het is om verschillende taken binnen het organiseren van een evenement op te pakken. Leerlingen kruipen ook in de huid van een echte dronepiloot. Door de verschillende vliegopdrachten verspreid over het hele boek leren de leerlingen hoe ze met een drone moeten vliegen.
De keuzemodule bestaat uit:
Good to know:

Ga aan de slag!

Ben jij geïnteresseerd in een van onze lesmodules?