Speciaal Onderwijs

Drone Cup Special:
super gave technieklessen met drones in het speciaal onderwijs

Laat drones vliegen in jouw klas! De Drone Cup Special is een innovatief lesprogramma met super gave, creatieve technieklessen waarin drones de hoofdrol spelen. De Drone Cup Special is op maat gemaakt voor het speciaal onderwijs.

Zelf ervaren en doen

Professionele leerkrachten laten de leerlingen kennismaken met de wereld van drones. We dagen de leerlingen uit om bijzondere droneraceobstakels te ontwerpen en te bouwen. Én om te leren vliegen met drones. Zo leren ze technische skills en ontwikkelen ze vaardigheden als creatief denken en handelen. We werken volgens de internationaal erkende design thinking methode. De leerlingen leren door zelf te ervaren en te doen.

Bouwen en vliegen

Ga met je school aan de slag met drones. Leer vliegen met een (mini)drone en leer alles over de geschiedenis van de drones. Jullie gaan aan de slag volgens het design thinking proces. De leerlingen bouwen obstakels voor een eigen droneraceparcours. Je rondt het lesprogramma af met een super vette droneracefinale op je eigen school.

Masterclass Leren innoveren voor meesters en juffen

Voordat juffen en meesters aan de slag gaan met de lessen, trainen wij ze in de masterclass Leren Innoveren. Je leert hoe innoveren in de hersens werkt en je krijgt een doorkijk naar de wereld van (over)morgen en het belang van innovatief vermogen (zelfredzaamheid) in een steeds sneller veranderende samenleving. We geven je tools en technieken die je in al je lessen kan gebruiken. En natuurlijk leer je ook zelf vliegen met een drone!