Drone Cup Finals
Bouw je eigen drone

De leerlijn drones “Drone Cup Finals” is een kant-en-klare, direct inzetbare, super vette en bewezen lesmethode om leerlingen in het voortgezet onderwijs technische vaardigheden, creatief innoverend vermogen en andere 21e-eeuwse vaardigheden bij te brengen.

meer weten?

Klik op de button voor meer informatie

Bouw je eigen drone en bedenk de functie van deze drone binnen een Smart City!

Onder de leerlijn valt de lesmodule Bouw je eigen drone. In deze lesmodule gaan de leerlingen aan de slag met het bouwen, 3D printen en solderen van een echte racedrone! Tijdens het bouwproces zijn er drie verschillende moeilijkheidsgraden:

  • niveau Basis: kant-en-klare opdrachten direct beschikbaar voor leerlingen.
  • niveau Uitdagend: een  mix tussen kant-en-klare opdrachten en het zelf ontdekken
  • niveau Expert: de leerlingen bedenken veel zelf.

Als de drone is gebouwd, leren de leerlingen vliegen met minidrones en de zelfgebouwde drone. Hierbij komen de vliegregels ook aanbod.

Leerlingen worden na het bouwen uitgedaard om een drone-toepassing te bedenken voor de zelfgebouwde drone in een Smart City. Deze toepassing wordt verder uitgewerkt in een verhaal. Dit verhaal vormt de basis van een stapsgewijs vliegplan die de leerlingen zelf gaan ontwerpen. Het hele bouw- en ontwerpproces van de drone en van het vliegplan wordt opgenomen in een videopresentatie.

De beste dronebouwers gaan door naar de landelijke finaledag Drone Cup Finals op 6 juni 2023. Dit jaar in het teken van Smart Cities!

Ook meedoen met jouw school?

Vraag een informatiepakket aan of schrijf je in voor onze gratis informatiesessies en maak kennis met ons lesmateriaal voor het VO.

Het lespakket bestaat uit:

Het lesmateriaal bestaat uit:

Ga aan de slag!

Ben jij geïnteresseerd in een van onze lesmodules?