Drone Cup Finals
Obstakels bouwen & Racen

De leerlijn drones “Drone Cup Finals” is een kant-en-klare, direct inzetbare, super vette en bewezen lesmethode om leerlingen in het voortgezet onderwijs technische vaardigheden, creatief innoverend vermogen en andere 21e-eeuwse vaardigheden bij te brengen.

meer weten?

Klik op de button voor meer informatie

Racen met mini-drones door eigen ontworpen en gebouwde obstakels

Onder de leerlijn valt de lesmodule Obstakels bouwen & racen. In deze lesmodule worden de leerlingen in de eerste les ondergedompeld in de wereld van drones o.a. geschiedenis, regelgeving, toekomstige beroepen. In de volgende les gaan ze aan de slag om eigen dronerace-obstakels te bedenken. De eisen voor het obstakel worden gegeven vanuit FutureMindz, aangevuld met verrijkingen vanuit de leerlingen en/of aangevuld met eisen vanuit de docent zoals toevoegen van beweging, arduino, of een materiaalsoort als hout of metaal. Met deze zelfgebouwde dronerace obstakels houden ze een spectaculaire dronerace in hun eigen school. De beste dronepiloten en beste obstakelbouwers gaan door naar de landelijke finaledag Drone Cup Finals op 6 juni 2023. Dit jaar in het teken van Smart Cities!

Ook meedoen met jouw school?

Vraag een informatiepakket aan of schrijf je in voor onze gratis informatiesessies en maak kennis met ons lesmateriaal voor het VO.

Het lespakket bestaat uit:

Het lesmateriaal bestaat uit:

Ga aan de slag!

Ben jij geïnteresseerd in een van onze lesmodules?