NIEUWE challenge
doe mee met het drone-programmeer kampioenschap op dinsdag 4 juni 2024

Digitale geletterdheid
Leren en fun samen in één lesmodule!
Klaar voor gebruik

“Programmeer de LiteBee Wing” is een lespakket dat drones en programmeren combineert. Op deze manier kunnen leerlingen hun digitale geletterdheid ontwikkelen, waarbij de focus ligt op computational thinking en ICT- basisvaardigheden. Combineer dit met een opzet die volledig aansluit bij gamification en je hebt een pakket waarmee leerlingen met enorm veel plezier aan de slag gaan.

meer weten?

Klik op de button voor meer informatie

Blokprogrammeren met de LiteBee Wing

De leerzame en leuke lesmodule ‘Programmeer de drone’ sluit goed aan bij techniek en robotica.

Met deze lesmodules ontwikkelen leerlingen digitale geletterdheid vaardigheden zoals computational thinking en ICT-basisvaardigheden. Naast deze vaardigheden zijn leerlingen bezig met de 21st century skills; samenwerken, kritisch denken en probleemoplossend vermogen.

De grammatica van het programmeren

De leerlijn programmeren is opgebouwd aan de hand van tien begrippen. Deze begrippen zien we als de “grammatica” van het programmeren. Deze begrippen vormen de leidraad van deze lesmodule.

10 levels, steeds meer uitdaging

Door het principe van gamification worden de levels steeds lastiger en uitdagender. Leerlingen raken hierdoor gemotiveerd en vliegen dus door het lesprogramma heen.
De docent heeft tijdens dit proces vooral een coachende rol. Leerlingen kunnen namelijk zelfstandig of in kleine groepjes aan de slag met de lesmodule. Aan het eind van de lessen maken we gebruik van evaluatiekaarten, zodat leerlingen kunnen evalueren op hun leeropbrengsten, maar ook op het samenwerken.

Wil je een stap verder? Dan is de follow up leerlijn programmeren met drones iets voor jouw!

Maak een spectaculaire droneshow met 4 drones!!

Zijn ze toe aan next level programmeren? Daag ze dan uit om een show met 4 drones te programmeren! Te gek voor open dagen of demo’s. Geschikt voor VO onderbouw/middenbouw van VMBO tot Technasium. Wordt geleverd met leskaarten om snel aan de slag te kunnen gaan. Uiteraard met docententraining!