Nadruk op kennismaking met VR en blokprogrammeren!

Na een klassikale verkenning van het ontstaan van virtual reality dagen we de leerlingen uit een eigen VR fantasiewereld te creëren. De leerlingen werken samen toe naar een digitale wereldreis waarin ze elkaars werelden bezoeken.

Boy uses VR glasses

Samen met CoSpaces

De software die we hiervoor gebruiken is van CoSpaces. Voor beginnende programmeurs is het belangrijk dat ze kunnen zien wat ze hebben geprogrammeerd. Met My VR World kunnen leerlingen op elk moment kijken en testen. Deze visuele manier van testen is bijzonder effectief om te leren programmeren.

Programmeren, creatief denken en creatief handelen

In de lesmodule ‘My VR World’ komt het programmeren, creatief denken én creatief handelen aanbod in

Vier gave lessen!

Het My VR World lespakket bestaat uit 4 levels. Net als in games gaan leerlingen van het ene naar het andere level. Als alle levels zijn afgerond zijn de leerlingen bekend met VR en AR, kunnen ze blokprogrammeren en hebben ze creatieve denktechnieken geoefend.

Samen met de leerkracht kunnen de leerlingen verder met de CoSpaces software. Bijvoorbeeld met een visueel boekverslag.

Het lesmateriaal bestaat uit:
  • online instructievideo’s,
  • lesbrief voor de leerkracht,
  • aanvullende PowerPoints
  • werkbladen.

Alles vind je terug in de digitale leeromgeving; www.futuremindzacademy.nl

Verschillende pakketten

Wil jij met meer klassen meedoen? Dan kan! Vraag hier ons informatiepakket aan met hierin de tarieven voor meerdere klassen

afsluitende 3D wereldreis

Ervaren leerkrachten nemen jouw leerlingen mee
Ervaren leerkrachten nemen jouw leerlingen mee in deze spetterende afsluiting van de lesmodule My VR-world. Krijg nog de laatste tips en tricks om je eigen wereld af te maken en stap dan in de wereld van medeleerlingen! Leerlingen leren met en van elkaar en presenteren hun eigen gemaakte wereld aan de rest van de klas!

Veel gestelde vragen

lesmodule ‘My vr world’

Gemotiveerde leerlingen, die veel leren en tegelijkertijd ook een hoop plezier beleven. En jij bent na deze lessen de coolste leerkracht van de school  😀

Ze hebben na de lessen kennis van de disruptieve techniek van VR en van het internationaal erkende design thinking model. De 21eeuwse vaardigheden van creatief denken, denktechnieken, samenwerken, experimenteren en onderzoeken staan centraal. Ze kunnen zelfstandig blokprogrammeren.

Je bepaalt zelf wanneer je met het lesprogramma begint in je klas..

De doorlooptijd van het lesprogramma is ongeveer 4 weken. Je bent er ongeveer 2 uur per week mee bezig. Voor dit lesprogramma is voor jou als leerkracht geen voorbereiding nodig. Wij verzorgen de eerste gastlessen in jouw eigen klas. Deze gastlessen worden gegeven door bevoegd leerkrachten.

Bij standaard verzorgen de experts van FutureMindz de afsluiting van de lesmodule. Dit doen zij door de leerlingen mee te nemen op een virtuele wereld reis door alle eigen gemaakte werelden. Zij nemen materialen mee om het extra spectaculair te maken zoals VR brillen.

Nee, als leerkracht hoef je niet de expert te zijn. De experts komen de gastlessen geven. Na deze gastlessen ben jij samen met je leerlingen expert :).

Jazeker! Als leerkracht heb jij inzicht in de vorderingen van de leerlingen. Jij kan op afstand zien hoe zij werken.

We werken samen met het Duitse bedrijf CoSpaces. Zij hebben VR- en AR-software ontwikkeld die vele mogelijkheden biedt. Voor My VR World neem je het lespakket af bij ons, en sluit je een licentie af bij CoSpaces. Wij verzorgen dit voor je.

We werken samen met het Duitse bedrijf CoSpaces. Zij hebben VR- en AR-software ontwikkeld die vele mogelijkheden biedt. Zij bieden dit aan via een licentie. In de lesbrief staan vele tips waardoor je de licentie het hele jaar echt goed kan gebruiken. Leerlingen zijn echt erg enthousiast over de mogelijkheden van CoSpaces.

Jazeker! Leerlingen worden gestimuleerd om aan de slag te gaan met blokprogrammeren. Na afronding van de lesmodule weten ze alles over VR en AR. En kunnen ze zelfstandig blokprogrammeren op het platform van CoSpaces.

Zodra je bij ons bent aangemeld, zenden we je een toegangscode waarmee je online toegang krijgt tot de Academy. In deze Academy vind je de opbouw van de lessen, de lesbrief, online beeldmateriaal, aanvullende PowerPoints en werkbladen. 

Je kan een jaar lang aan de slag met de het lesmateriaal. Je krijgt een verzoek of je wilt verlengen.

Natuurlijk. Juist super tof! De licentie blijft gelijk. Die geldt voor een hele school, ongeacht aantal deelnemende leerlingen van de school. Je kan op de website gemakkelijk aangeven met hoeveel klassen je mee wilt doen. Wij nemen vervolgens contact op om de lessen in te plannen.

Vraag ons informatiepakket aan,
inclusief de kosten van deze lesmodule