Super spannende Drone Cup Finals Schoolfinale Cambium College

Drone Cup Finals Schoolfinale

Vandaag was het zover! De Drone Cup Finals schoolfinale op het Cambium College in Zaltbommel. De afgelopen weken was er door de havo- en vwo-leerlingen uit de brugklas ontzettend hard gewerkt aan het bouwen van geweldige obstakels. Dit was overduidelijk terug te zien in de finale, want wat een obstakels waren er gebouwd! De ontwerpen en de schetsen van de obstakels kwamen tot leven tijdens een spetterende finale.

Wat een sportiviteit bij de dronepiloten!

De dag begon met een kwalificatie waarin de zeventien beste dronepiloten van de school de strijd met elkaar aan gingen. In verschillende races was de spanning om te snijden, maar de sportiviteit tussen de dronepiloten en de andere leerlingen was bewonderingswaardig!

Er konden slechts negen piloten door naar de volgende ronde. Dit waren de negen dronepiloten die de snelste tijd hadden neergezet tijdens de kwalificatie.

In de volgende ronde, de halve finale, barstten er een hevige strijd los. In deze ronde werden er drie races met telkens drie dronepiloten gehouden, om op deze manier de drie finalisten te bepalen.

Creatiefste obstakel

Alle zeventien gebouwde obstakels waren ingezet tijdens deze schoolfinale. Elk obstakel gekenmerkt door zijn unieke eigenschappen, creatieve bouw en mooie kleuren.

Leerlingen en ouders die deze middag aanwezig waren hebben hun bijdrage geleverd in het bepalen van het creatiefste obstakel. Door middel van een QR-code konden zij stemmen op het obstakel wat hen het meeste aansprak. De uitslag lag ontzettend dicht bij elkaar, maar uiteindelijk was er één terechte winnaar (zie foto). Dit obstakel zal terug te zien zijn tijdens de landelijke Drone Cup Finals finale op 6 juni in Tilburg!

Spannende Schoolfinale!

Zo mooi als de obstakels waren, zo spannend was ook de finale. Als afsluiter van de middag stond de eindfinale op het programma tussen de drie beste dronepiloten. Na het startsein was direct duidelijk dat dit echte top piloten waren. Een bloedstollende race resulteerde in één winnaar: Lars, hij zal op 6 juni 2023 aan de start van de landelijke finale staan als beste dronepiloot namens het Cambium college. De handen werden geschud en de felicitaties werden uitgedeeld, een groot compliment voor iedereen!

Volgend jaar ook meedoen? Kijk op www.dronecupfinals.nl voor meer informatie.

Drone cup Finals schoolfinale cambium college
Drone Cup Finals schoolfinale winnaar Lars
Drone Cup Finals schoolfinale Cambium college
Drone Cup Finals schoolfinale winnaar beste obstakel

Deel dit artikel