Meet the team – Tom Manders

FutureMindz is één teamlid rijker!

In deze blog stelt Tom Manders zich even voor.

Tom Manders

Mijn naam is Tom Manders, 24 jaar en woonachtig in Gemert. Afgelopen november heb ik mijn opleiding tot leerkracht basisonderwijs afgerond en na een heerlijke tijd op Bali is het nu tijd om in het onderwijs aan de slag te gaan. Ik heb er zin in!

Waarom FutureMindz?

Na een lange tijd van oriënteren wat er allemaal mogelijk is binnen het onderwijs trok FutureMindz al snel mijn aandacht. Het stukje technologie is iets wat ik altijd interessant heb gevonden, en om dat op een sterke manier te verwerken in het onderwijs maakte mij meteen enthousiast. Ook merk ik dat in mijn omgeving steeds meer techniek gebruikt wordt waardoor er vaker een beroep wordt gedaan op digitale geletterdheid. Ik vind het belangrijk dat hier in het onderwijs aandacht voor is en dat kinderen zo goed mogelijk worden voorbereid, zeker met het oog op de toekomst.

“De betrokkenheid en het enthousiasme die ik bij de leerlingen zag tijdens deze workshops was ontzettend groot”

Mijn verwachtingen zijn snel bijgesteld!

De afgelopen periode ben ik meerdere keren mee geweest naar scholen om innovatieve lessen te verzorgen. Waar ik in het begin vooral de verwachting had dat het draaide om het vliegen met drones, werd deze verwachting al snel tegengesproken. Het werd voor mij zichtbaar wat de workshops precies inhielden en dat deze diep doordacht en uitgewerkt zijn. De betrokkenheid en het enthousiasme die ik bij de leerlingen zag tijdens deze workshops was ontzettend groot. Dit maakte mij nog enthousiaster om aan de slag te gaan bij FutureMindz en om verder kennis te maken met wat zij nog meer allemaal te bieden hebben.

Wat ik mijn eerste dag gedaan heb?

Vandaag was mijn eerste dag op kantoor.  I ben bezig geweest met iets gaafs waar ik me nog graag in wilde verdiepen: programmeren. Eerder had ik al wat dingen gezien over het programmeren en ook was ik erg benieuwd naar de bijbehorende drone show. Een nieuw product waar FutureMindz mee bezig is.
Ik heb vandaag mogen ervaren welke mogelijkheden de combinatie drones en programmeren te bieden heeft voor het onderwijs. De komende tijd ga ik me nog meer verdiepen en mezelf verder ontwikkelen om mezelf hier vaardiger in te maken. Ik kijk er naar uit om meer innovatieve lessen te gaan geven en bezig te zijn met de nieuwste ontwikkelingen binnen FutureMindz!

Nieuwsgierig naar wat we nu aan het ontwikkelen zijn? Kijk dan snel hier en lees alles over onze rekenrobot!

Deel dit artikel