De Drone Cup finale @Kruisboelijn

Groep 6, 7 en 8 doen mee

Vandaag was het zover. De finale van de Drone Cup. Er was in de afgelopen weken echt super druk gewerkt aan de obstakels. Eerst als prototype (gewoon lekker volgens het Design Thinking proces) en daarna zijn er 2 prototypes uitgekozen die in het groot zijn gebouwd.

Doorzetten!

Via kwalificatie rondes, werden de deelnemers aan de finale bepaald. Vier van iedere klas mochten door naar de finale. De kwalificatie rondes waren best moeilijk. Sommigen hadden het vliegen snel onder controle en konden een scherpe tijd neerzetten. Andere gingen op pure wilskracht verder om de drone toch maar te laten landen op de landingsmat. Chapaeu voor alle doorzetters!

Dat is nog eens samenwerken

Maar ja, een wedstrijd heeft natuurlijk ook afvallers. En wat zagen we nu voor iets gaafs bij de Kruisboelijn …. de leerlingen die in de echt super spannende kwart- & halve finale maar net verloren hadden … zetten zich over dit verlies heen en gingen hun klasgenoot helpen die wel door ging naar de finale. Wat een schoolvoorbeeld van samenwerken. Leerkrachten van de Kruisboelijn mogen hier trots op zijn.

Zinderende finale

En hoe spannend de finale was …dat zie je in dit filmpje.

Deel dit artikel