Nadruk op het programmeren
van een drone!

De leerlingen leren de basisprincipes van het blok-programmeren zoals herhaling, debuggen etc. Op deze manier krijgen de leerlingen echt inzicht in wat programmeren inhoud. Ze gaan zelfstandig in kleine groepjes aan de slag met het programmeren van een Tello EDU Drone!

De lessenreeks is opgebouwd uit 10 levels. In elk level krijgen leerlingen een uitdaging die ze moeten voltooien om naar het volgende level te kunnen. Dit spelelement volgt de principes van gamification.

Wanneer de leerlingen een level gehaald hebben, is het van belang dat zij zelf controleren of hun antwoorden ook kloppen. Dit doen ze door bij de leerkracht het antwoordenblad op te halen en natuurlijk door te controleren of de drone de juiste route vliegt.

Door het eigen werk te controleren, weten de leerlingen wat goed en minder goed ging. Ze evalueren het zelf geprogrammeerde werk met behulp van de evaluatiekaarten.

Het lesmateriaal bestaat uit:

Alles vind je terug in de digitale leeromgeving; www.futuremindzacademy.nl

Verschillende pakketten

Het online lesmateriaal is voor de hele school. Wij raden aan om de programmeerbare drones te rouleren over de verschillende groepen. Nieuwsgierig? Vraag hier ons informatiepakket aan met hierin de tarieven voor deze lesmodule

dronebox

De drones worden geleverd in kartonnen dozen.
Daar kun je ze natuurlijk prima in bewaren. Wil je ze liever allemaal bij elkaar in een koffer? bestel dan onze speciale dronebox. Hierin passen de 6 mini drones en de batterypacks.

Kant-en-klaar, makkelijk inzetbaar, innovatief en inspirerend

De lesmodule ‘programmeer je eigen drone’ bestaat uit 10 uitdagende levels. In elk level krijgen leerlingen een uitdaging die ze moeten voltooien om naar het volgende level te kunnen. Dit spelelement volgt de principes van gamification. Tijdens de levels zijn kinderen bezig met het ontwikkelen van vaardigheden zoals:

Veelgestelde vragen

Algemeen

Gemotiveerde leerlingen, die veel leren en tegelijkertijd ook een hoop plezier beleven. En jij bent na deze lessen de coolste leerkracht van de school  😀

Ze hebben na de lessen kennis van de disruptieve techniek van drones en van het internationaal erkende design thinking model. De 21eeuwse vaardigheden van creatief denken, denktechnieken, samenwerken, experimenteren en onderzoeken staan centraal.

Je bepaalt zelf wanneer je met het lesprogramma begint in je klas. De doorlooptijd voor de verschillende lespakketten is 6 à 8 weken.

Juist niet. Het lespakket ‘Drone Cup’ obstakels bouwen past bij verschillende thema’s en vakken. Denk hierbij aan handvaardigheid, techniek, burgerschap. Daarnaast zijn er gemakkelijk thema’s aan te koppelen die actueel zijn op je school.

De leerlingen werken volgens een ontwerpproces dat is gebaseerd op het internationaal erkende Design Thinking proces. We hebben dit uitgebreid met een onlosmakelijke stap: de marktintroductie. Een innovatie is namelijk pas een innovatie als die succesvol naar de markt is gebracht, anders is het slechts een ‘leuk idee’. Dat is natuurlijk de afsluitende dronerace op jullie eigen school.

De lesmodule is ontwikkeld door FutureMindz: een stel bevlogen professionals met kennis van onderwijs, arbeidsmarkt en van creatief denken. En met name passie voor het bevorderen van innovatiekracht leerlingen en leerkrachten.

Zodra je bij ons bent aangemeld en de factuur hebt geaccepteerd, zenden we je een toegangscode waarmee je online toegang krijgt tot de Academy. In deze Academy vind je de opbouw van de lessen, de lesbrief, online beeldmateriaal, aanvullende PowerPoints en werkbladen.

Je kan een jaar lang aan de slag met de het lesmateriaal. Je krijgt een verzoek of je wilt verlengen.

Natuurlijk. Juist super tof! De licentie blijft gelijk. Die geldt voor een hele school, ongeacht aantal deelnemende leerlingen van de school. Je kan op de website gemakkelijk aangeven met hoeveel klassen je mee wilt doen. Wij nemen vervolgens contact op om de lessen in te plannen.

Bij FutureMindz houden wij van lekker praktisch. Ook hier hebben we een praktische oplossing: namelijk in je eigen gymzaal. Alles is hier aanwezig om een toffe dronerace op je eigen school te houden.

lesmodule ‘programmeer de drone’

De meeste leerlingen ervaren vliegen met drones als ‘fun’. Het proces van het programmeren van een drone is ontzettend leerzaam. In de praktijk zien we dat leerlingen gebrand zijn om de drone te laten vliegen en dat de motivatie hoog is. De module zit vol met techniek en vakvaardigheden. Jij als leerkracht kan het proces van de leerlingen coachen met behulp van de uitgebreide instructies in de digitale leeromgeving. Je hoeft dus zelf geen drone expert te zijn.

De doorlooptijd van het lespakket is ongeveer 8 tot 10 weken. Je bent er ongeveer 1 à 2 uur per week mee bezig. De voorbereiding voor jou als leerkracht zit in de online training.

In de basis zijn de pakketten hetzelfde. Bij het pakket Standaard krijg je een dronebox om de drones goed in te kunnen bewaren, zodat deze langer meegaan.

Jazeker! Bij het pakket zit een vragenuurtje inbegrepen. De lesmodule is zo opgebouwd dat de leerlingen er zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan. Jij als leerkracht bent hier meer de coach. Je hoeft zelf niet de expert te zijn.

Of vraag ons informatiepakket aan,
inclusief de kosten van deze lesmodule