Week van de Drones

Van 10 – 13 april 2018 was de Week van de Drones in Tilburg

Een week voor en door leerlingen. Techniek, creatief denken en samenwerken stonden centraal in deze week. Opgezet door FutureSkillz in samenwerking met Stichting Platform Promotie Techniek Midden-Brabant, Ontdekstation013 en Technasium Cobbenhagenlyceum. Wij hebben elkaar gevonden op het snijvlak van innovatie, techniek en onderwijs, samenwerking tussen organisaties én 21st century skills. Met inzet van gamification. Voor PO, VO en MBO. Met een hackathon voor MBO, de Drone Cup Finals voor VO en het Tilburgs drone race kampioenschap voor PO. Met super ondersteuning vanuit de PABO en Rooi Panne! Dat is nog eens echt voor en door leerlingen.

Volgend jaar ook meedoen? Er is plek voor nieuwe samenwerkingspartners!

Wisten jullie dat techniek voor zoveel blije gezichten kon zorgen?

ROC Luchtvaarttechniek

Deze jongens en meiden weten waar het om gaat in de luchtvaarttechniek. Met een 48uurs hackathon hebben zij de obstakels gebouwd voor de finale van de Drone Cup Finals. Dat was nog eens een crash course 21eeuwse vaardigheden! Trots op deze klas.

Winnaar Cobbenhagenlyceum

Dat was een droom die uitkwam voor het Cobbenhagen … eerst de eerste landelijke dronerace finale voor scholieren mee organiseren … en dan de Drone Cup Finals ook meteen winnen! Dat was dubbel feest in Tilburg. Wie neemt de Cup volgens jaar mee naar zijn/haar school?

Concentratie

Ingespannen gezichten bij de eindstrijd!

Winnaar Rik, OBS de Vuurvogel

Vijf basisscholen waren door ons getraind in innovatieskills en techniek. En natuurlijk moest er ook gevlogen worden! Een echte dronerace finale op je eigen school. De winnaar van de schoolfinale mocht strijden tegen de andere winnaars van basisscholen. Rik had de beste drone race skills! Ga jij de cup volgend jaar van hem overnemen??

Landelijke Finale Drone Cup Finals

Landelijke Finale Drone Cup Finals

Morgen is het zover. De tweede editie van de landelijke finale vindt plaats. Met veel plezier, enthousiasme, vallen en weer opstaan hebben we deze editie voor jullie voor elkaar gekregen. Vele vele sponsors zijn we dankbaar voor alle donaties. Zonder jullie zou het...

Nieuwe samenwerking

Nieuwe samenwerking

Met trots kunnen we aankondigen dat we zijn gevraagd als partner van het Resilient City Programma van Den Haag. En we hebben natuurlijk heel graag ja gezegd tegen deze samenwerking. Vandaag (16 mei) is de strategie gepresenteerd aan de gemeente. Onze rol is bijdragen...