Voortgezet Onderwijs

Drone Cup Finals:
maak jouw technieklessen super inspirerend

Vliegen er al drones in jouw klas? Drone Cup Finals is het tofste technische creatieve lesprogramma van Nederland voor het voortgezet onderwijs. De Drone Cup Finals maakt jouw technieklessen super inspirerend!

 

Voor wie?

Drone Cup Finals is geschikt voor het vmbo, mbo, havo, vwo en voor technasia. Voor het vmbo is het lesprogramma geborgd in onder meer D&P, PIE en OOL. De Drone Cup Finals heeft zich al bewezen als doorlopende leerlijn van po naar vo en wordt ook al ingezet als doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo.

Leerdoelen

De Drone Cup Finals-lessen brengen techniek, 21e-eeuwse vaardigheden en gamification samen. Drones zijn het (super toffe!) middel, maar belangrijker zijn de leerdoelen:

  • de leerlingen werken aan hun technische (vak)vaardigheden, zoals elektrotechniek, metaalbewerking of houtbewerking.
  • ze werken aan 21e-eeuwse vaardigheden, in het bijzonder innoveren, samenwerken en probleemoplossend denken.
  • én ze trainen hun executieve vaardigheden, zoals plannen, organiseren, time management en flexibel inspelen op veranderende situaties.
Opinion of teacher

Masterclass Leren Innoveren voor docenten

Speciaal voor docenten werkzaam in het voortgezet onderwijs is er de masterclass Leren Innoveren. Je leert hoe innoveren in de hersens werkt en je krijgt een doorkijk naar de wereld van (over)morgen en het belang van innovatief vermogen (zelfredzaamheid) in een steeds sneller veranderende samenleving. We geven je tools en technieken die je in al je lessen kan gebruiken. En natuurlijk leer je ook zelf vliegen met een drone!

Twee opdrachten

Er zijn twee opdrachten in de De Drone Cup Finals:

  1. Ontwerpen en bouwen van dronerace-obstakels. En natuurlijk leren vliegen. Deze opdracht wordt afgerond met een vette dronerace op de eigen school.
  2. Zelf je éigen drone ontwerpen en bouwen. En natuurlijk vliegen met de zelfgebouwde drone.

Landelijke finale

Het lesprogramma heeft een doorlooptijd van 6 à 8 weken en wordt afgesloten met een super vette dronerace op de eigen school. De beste piloten en de beste obstakelbouwers van de school mogen door naar de landelijke finale.

Ook meedoen met jouw school?

Lees meer op Dronecupfinals.nl, doe mee met een gratis online sessie of vraag een infopakket aan!

Formatief waarderen met de Skillsmeter

De Drone Cup Finals past goed bij het formatief waarderen met de Skillsmeter.

Want het is geweldig dat leerlingen uit het voorgezet onderwijs al die nieuwe skills leren, maar kun je die skills eigenlijk goed beoordelen? Onze partner Pijnenburg Techniek Scouting heeft de Skillsmeter ontwikkeld, voor ontwikkelingsgericht waarderen. Wij hebben meegekeken of de innovatieskills er lekker inzitten. Zoals creatief denken, probleemoplossend denken, kritisch denken en samenwerken. En dat zit wel goed! Meer weten? Bel of mail ons en wij vertellen je alle ins en outs.