Drone Cup

Laat drones vliegen in jouw klas

Maak kennis met het meest innovatieve, creatieve lesprogramma voor techniek: de Drone Cups. In dit programma voor de basisschool staan techniek, creatief denken en samenwerken centraal.

Past bij W&T en OOL

Het Drone Cup lesprogramma past in het curriculum voor Wetenschap en Techniek (W&T) en Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL). Leerlingen (en jij zelf!) leren vliegen met een (mini)drone en maken kennis met de programmeerbare drone. Jullie leren alles over de geschiedenis van de drones. Jullie gaan aan de slag volgens het design thinking proces, terwijl de klas obstakels bouwt voor een eigen droneraceparcours. Het lesprogramma wordt afgerond met een super vette droneracefinale op je eigen school. Al ons materiaal is leerkracht ondersteunend geschreven in de leeromgeving.

Masterclass Leren innoveren voor meesters en juffen

Voordat juffen en meesters aan de slag gaan met de lessen, trainen wij ze in de masterclass Leren Innoveren. Je leert hoe innoveren in de hersens werkt, we geven een doorkijk naar de wereld van (over)morgen en het belang van innovatief vermogen (zelfredzaamheid) in een steeds sneller veranderende samenleving. En we geven je tools en technieken die je in al je lessen kan gebruiken. En natuurlijk leer je ook zelf vliegen met een drone!