De Drone Cup rocks

Basisonderwijs

TECHNIEK IN DE KLAS

Aan de slag met drones! Past bij W&T en OOL

Maak kennis met het meest innovatieve programma voor techniek, passend in het curriculum voor Wetenschap en Techniek (W&T) en Onderzoekend en Ontwerpend (OOL) leren. Techniek, creatief denken en samenwerken staan centraal. Maak kennis met de techniek van de toekomst.

Ga met je klas en school aan de slag met drones. Je leert niet alleen vliegen met de (mini)drone, je maakt ook kennis met de programmeerbare drone, leert alles over de geschiedenis van de drones en je maakt kennis met het design thinking proces terwijl je met je klasgenoten aan de slag gaat om je eigen drone race parcours obstakels te maken. Je rond af met een super vette drone race finale op je eigen school.

En vooraf trainen we de juffen en meesters tijdens de masterclass leren innoveren. Hierin leggen we uit hoe innoveren in je hersens werkt, we geven een doorkijk naar de wereld van (over)morgen en het belang van innovatief vermogen (zelfredzaamheid) in een steeds sneller veranderende samenleving. En we geven je tools en technieken die je in al je lessen kan gebruiken. En natuurlijk leer je ook zelf vliegen met een drone!

Zet je leerlingen aan de slag met drones! Het zelf maken van obstakels voor een echte drone race is niet alleen leuk maar ook super leerzaam.

Hoe LEUK is dat?!

DE DRONE CUP BIJ OMROEP WEST 

Groep 5 – Groep 8

Drone Cup CBO Meilan

De Drone Cup ook bij jou op school?

7 + 10 =