Programmeren in de klas

Basisscholen – Middelbare scholen 

Programmeren & DRONES IN DE KLAS

Aan de slag met programmeren en drones! Super gaaf!

Het lespakket ‘Programmeer de drone’ is een innovatief spelconcept passend bij Wetenschap & Techniek ( W&T) en digitale geletterdheid. Het lespakket is opgezet om computational thinking, kritisch denken en probleem oplossend vermogen van leerlingen te stimuleren.

Wij brengen een unieke combinatie in je eigen klaslokaal, namelijk programmeren en drones. Daarbij werken wij met een lespakket waarmee leerlingen grotendeels zelfstandig aan de slag kunnen.  De drone waarmee ze gaan leren programmeren is de ‘Parrot Mambo’.

Het lespakket is opgebouwd uit 10 levels met uitdagingen, die op verschillende niveaus zijn geformuleerd. In ieder level krijgen leerlingen een opdracht die ze moeten volbrengen om zo naar het volgende level te mogen. Hierdoor beginnen leerlingen met wat gemakkelijkere uitdagingen. Hoe meer levels behaald zijn, hoe lastiger de uitdaging wordt. In de loop van deze lessen leren de leerlingen de uitgangspunten van het programmeren en brengen ze deze in de praktijk.

In de module zitten ook hulpkaarten die ervoor zorgen dat de leerkracht en de leerlingen extra ondersteund worden tijdens het doorlopen van de levels.

Wij raden het lespakket aan voor groep 7-8 leerlingen van het basisonderwijs en voor 1ste-2de jaars scholieren van het middelbaar onderwijs. 

 

Onwijs veel mogelijkheden

maak kennis met de gadgets 

Programmeer de drone 

Wat kan ik verwachten

Wil jij programmeren met drones bij jou op school?

of wil je meer informatie?

 

 

12 + 14 =